Opslagkosten

Edelmetaal Beheer Nederland verzorgt de opslag van goud, zilver en ander edelmetaal (alle in de vorm van munten of baren) vanaf 5.000 euro. Het bewaarloon brengen wij u ieder kwartaal in rekening. Deze opslagkosten worden berekend op basis van de gemiddelde (vervangings-)waarde van het betreffende edelmetaal. Edelmetaal Beheer Nederland rekent opslagkosten vanaf 0,65 tot 0,90% (exclusief btw) op jaarbasis. Er worden geen aanvullende kosten in rekening gebracht als in- en uitslagkosten, transactiekosten en uitleverkosten.

Bewaarloon Edelmetaal
0,65% Goud
0,90% Zilver, platina en palladium
* Inclusief verzekeringskosten, exclusief 21% btw.

Opslag in Rotterdam

De locatie in Rotterdam is de meest geschikte locatie voor opslag van edelmetaal indien u uw edelmetaal binnen handbereik wilt opslaan. In de oude bankkluizen van de voormalige Hollandsche Bank Unie wordt uw goud, zilver, platina en/of palladium veilig opgeslagen. U kunt uw edelmetaal hier om veiligheidsredenen niet zelf aanleveren of ophalen. Wel is het mogelijk om het edelmetaal uit te laten leveren met koerier, dit is doorgaans binnen 2-3 werkdagen geregeld. Edelmetaal Beheer Nederland brengt u geen in- en uitslagkosten in rekening en u kunt naar wens op ieder moment uw edelmetaal naar een andere locatie, zoals uw huisadres, verzenden.

Opslag in Zurich

In Zurich werken we samen met Loomis International. Dit is de grootste partij in Europa voor wat betreft de opslag van edelmetaal in beveiligde kluisruimtes. Het grote voordeel van Loomis Zurich is dat de opslagkosten hier relatief laag zijn door de schaalvoordelen en dat we hier beschikken over een internationaal netwerk van handelaren waardoor we tegen lage tarieven edele metalen kunnen aanbieden of terug kunnen kopen.

In Zurich kunt u ook btw-vrij zilver laten opslaan. Doordat het zilver niet in Nederland wordt geïmporteerd bespaart u zodoende 21% btw op uw aankoopbedrag. Onze opslagtarieven in Zwitserland liggen ook aanzienlijk lager dan vergelijkbare oplossingen in Nederland, wat u op jaarbasis een forse besparing oplevert.

 Meer informatie over btw-vrij zilver