Afwikkeling verkooporder

De afwikkeling van uw verkooporder is doorgaans binnen enkele werkdagen geregeld. Wij kopen edele metalen in tegen de beste prijs van Nederland. Al onze biedprijzen zijn gebaseerd op de huidige koers en worden automatisch elke paar minuten aangepast aan de meest actuele koers. 

Zodra u de verkooporder heeft geplaatst ligt deze prijs vast. Als de koers na uw verkooporder sterk stijgt of daalt dan zal dit nooit van invloed zijn op de overeengekomen prijs. U heeft de mogelijkheid uw producten langs te brengen, op te laten halen of verzekerd op te sturen via een servicepunt.  

Afleveren op kantoor
Het langsbrengen van uw edelmetaal kan bij ons op kantoor in Baarn op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur, uitsluitend op afspraak. Indien u ervoor kiest om uw verkooporder op kantoor af te wikkelen is het mogelijk om het bedrag contant te ontvangen of over te laten maken op uw bankrekening. Wij garanderen een uitbetaling binnen 48 uur.

U maakt de verkooporder aan via www.inkoopedelmetaal.nl en u geeft aan dat u deze op ons kantoor wilt afwikkelen. Vervolgens ontvangt u een e-mail waarop u kunt reageren met uw datum- en tijdsvoorkeur. Wij plannen de afspraak in en u ontvangt van ons een afspraakbevestiging. Op de overeengekomen datum- en tijd ontvangen wij u op ons kantoor. Uw producten worden getest op authenticiteit en vervolgens zal de afwikkeling van uw verkooporder plaatsvinden. Bij het afwikkelen van de transactie op ons kantoor dient u een legitimatiebewijs mee te nemen. Hier wordt een kopie van gemaakt voor onze administratie. 

Ophalen door privékoerier
Heeft u een verkooporder voor een groot bedrag of zwaar gewicht? Dan kunt u ervoor kiezen uw order op te laten halen door onze privékoerier voor een veilige en gemakkelijke overdracht. U dient een verkooporder aan te maken via www.inkoopedelmetaal.nl en geeft als verzendmethode privékoerier aan. 

Onze planner neemt binnen 5 werkdagen contact met u op om de beschikbare dagen voor uw regio door te nemen en de afspraak vast te leggen. Wij werken met regio's, de afhaling van uw pakket is dus niet altijd direct mogelijk. Uiteraard stemmen wij de voorkeursdatum in overleg met u af en ontvangt u vooraf een tijdvak. Wanneer onze privékoerier onderweg is naar u wordt u daarvan op de hoogte gebracht en krijgt u een specifiekere aankomsttijd. Na het afhalen van uw producten wordt de inhoud van uw pakket binnen twee werkdagen gecontroleerd. Onze privékoerier kan dit helaas niet ter plekke doen omdat het testmateriaal te gevoelig is om onderweg mee te nemen. Indien de inhoud overeenkomt met uw verkooporder zal de betaling verwerkt worden. 

Ophalen door huiskoerier 
Wilt u een discrete en zekere bezorging, maar is een privékoerier niet nodig? Dan raden wij u aan om te kiezen voor levering via onze huiskoerier. Onze huiskoerier is gespecialiseerd in leveringen van waardevolle zendingen. Dat betekent dat alle chauffeurs uitgebreid getraind zijn, secuur en discreet werken en de bezorging is ingesteld op het bijzondere product dat we verkopen. Onze huiskoerier rijdt met onopvallende, beveiligde busjes. 

Het ophalen overdag vindt op dinsdagen, woensdagen en vrijdagen plaats tussen 08.00 en 18.00 uur. Na het afhalen van uw producten wordt de inhoud van uw pakket binnen twee werkdagen gecontroleerd. Onze huiskoerier kan dit helaas niet ter plekke doen omdat het testmateriaal te gevoelig is om onderweg mee te nemen. Indien de inhoud overeenkomt met uw verkooporder zal de betaling verwerkt worden. 

Versturen via servicepunt
U kunt gemakkelijk via een PostNL of UPS servicepunt uw pakket naar ons toesturen. Het aanmaken van een verkooporder gaat via www.inkoopedelmetaal.nl. Tot EUR 5.000,- kunt u kiezen voor PostNL servicepunt en voor een UPS servicepunt. Bestelt u voor hogere bedragen, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij krijgen uw verkooporder binnen en maken voor u het verzendlabel aan (binnen kantoortijden). Dit verzendlabel ontvangt u per e-mail samen met de inpakinstructies. Het pakket brengt u stevig ingepakt en met een geprint en bevestigd label naar een servicepunt naar keuze. Na ontvangst van uw pakket wordt de inhoud gecontroleerd op echtheid. Indien de inhoud overeenkomt met uw verkooporder, wordt het bedrag overgemaakt op uw bankrekening. Bij eventuele afwijkingen nemen we contact met u op. Uw pakket en inhoud is met deze verzendwijze verzekerd onder onze verzekeringspolis.

Directe verkoop uit Edelmetaal Beheer Nederland
Heeft u uw edelmetaal opgeslagen bij Edelmetaal Beheer Nederland? Dan kunt u gemakkelijk aangeven op de website dat u vanuit de opslag wilt verkopen. U dient een verkooporder aan te maken via onze website en geeft als verzendmethode aan Opslag EBN. Wij zorgen met Edelmetaal Beheer Nederland dat het edelmetaal naar ons wordt verzonden en u ontvangt een bevestiging.

Meer informatie over de kosten van de ophaalmethoden vindt u hier