Top 3 verkochte zilveren munten

De meest gangbare zilveren munten zijn allemaal geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver. Alle zilveren troy ounce munten worden verhandeld onder de margeregeling waardoor deze munten aanzienlijk goedkoper zijn dan zilver baren. Zilveren munten zijn daardoor populair onder particuliere beleggers in fysiek zilver. Jaarlijks worden er dan ook tientallen miljoenen exemplaren verkocht van zilveren munten zoals de Maple Leaf, Philharmoniker en Silver Eagle.  

1. Zilveren Maple Leaf

De zilveren Maple Leaf wordt in Europe het meest verkocht en heeft een grote internationale bekendheid. De munt wordt geproduceerd in Canada door de Royal Canadian Mint. Door de naamsbekendheid is de munt zeer goed verhandelbaar. Tevens is de zilveren Maple Leaf de enige munt met een zuiverheid van 99,99% puur zilver. De munt heeft een gewicht van 1 troy ounce wat gelijkt staat aan 31,1 gram puur zilver.

 Koop de Zilveren Maple Leaf

 

2. Zilveren Philharmoniker

De zilveren Philharmoniker staat op de tweede plaats als het gaat om de verkoop in Europa. Deze munt wordt sinds 2008 geproduceerd in Oostenrijk door de Austrian Mint. De munt bevat 99,9% puur zilver en heeft een gewicht van 1 troy ounce (31,1 gram). 

 Koop de Zilveren Philharmoniker

 

3. American Silver Eagle

De American Silver Eagle staat op de derde plek als het gaat om de verkoop in Europa. Wereldwijd gezien is dit de meest verkochte zilveren beleggingsmunt, dit vanwege de grote vraag uit Amerika (waar de munt van oorsprong vandaan komt). De munten komen uit Amerika van de US Mint en bevatten 99,9% puur zilver en hebben een gewicht van 1 troy ounce (31,1 gram).

 

Overige beleggingsmunten

De overige beleggingsmunten die wij aanbieden zoals de Krugerrand, Britannia en Kangaroo zijn net als de bovengenoemde munten wereldwijd verhandelbaar. Ook deze munten bevatten puur zilver (99,9%) en hebben een gewicht van 1 troy ounce (31,1 gram). Vanuit onze terugkoopgarantie maken wij ook geen onderscheid in deze munten. 

 Bekijk al onze beleggingsmunten.