Krassen of deukjes

Wij verkopen nieuwe en gecirculeerde producten. We kopen onze producten enerzijds in via wereldwijde erkende leveranciers. Dit zijn altijd producten van de huidige jaargangen. Echter verkopen we ook producten van eerdere jaargangen, deze zijn vaak goedkoper omdat de productiekosten die verwerkt zijn in de prijs al eens betaald zijn. Deze producten worden bijna altijd door ons ingekocht van particulieren die hun edelmetaal weer willen verkopen.

Zilver en zeker goud zijn zachte materialen. U kunt zich dus wel voorstellen dat een gouden of zilveren munt, of zelfs baar, niet altijd helemaal gaaf is. De nieuwe munten vaak wel, maar ook niet altijd. In het productie en logistieke proces kan het voorkomen dat er kleine krasjes of deuken ontstaan in het product. Bij producten die al vaker verhandeld zijn is de kans hierop groter.

Echter is dit voor de waarde van de munt of baar niet van invloed. Niet op de verkoopwaarde en dus ook niet op onze biedprijzen wanneer u het edelmetaal weer aan ons wilt verkopen. De waarde is namelijk gebaseerd op het gewicht en zuiverheid. Hoewel een krasje de munt wellicht iets minder mooi maakt, de waarde blijft gelijk. U hoeft zich hier dus geen zorgen over te maken!